МЕДИАЦЕНТАР

Нова страница за информации

Учениците од ДУРМДОВ “Димитар Влахов” со мотивирачко видео и календар против Ковид-19

Државното училиште за деца и младинци со оштетен вид “Димитар Влахов”, лоцирано во општината Кисела Вода, и во овој период, кога цел свет се соочува со предизвиците кои ги носи корона вирусот, најде начин да ги држи активни своите ученици. Специјалните едукатори и рехабилитатори Марија Србиноска и Мери С. Јовановска, изработија мотивациски календар за учениците од ова училиште, кој нуди совети и ангажмани за секој ден од месецот.

Насловен “Започни со тоа што е задолжително, потоa направи го тоа што е можно и одеднаш го правиш невозможното”, календарот нуди 31 активност преку кои, како што се вели, ќе се сочуваме себеси и останатите. Покрај ова, овие специјални едукатори и рехабилитатори, заедно со учениците од ДУРМДОВ “Димитар Влахов”, изработија и видео во кое учениците раскажуваат како ги минуваат деновиве во кои ги почитуваат Владините препораки- да се седи дома и да се биде безбеден и за себе и за околината. Видеото е достапно на следниот линк: https://www.youtube.com/watch?v=P4uH8MgIdjk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR11d6cJXKibpsf5hahD7p0JWNmYJNKQ8HUdzv9bBVl_aE_DVAl8l

Ве молиме следете не и стиснете лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial