МЕДИАЦЕНТАР

Нова страница за информации

Скопје – Блаце, потпишан договорот за првите два километра

Договорот беше потпишан денеска, но се очекува работите да започнат напролет. Сепак, прашањето за експропријација на земјиштето не е решено. Иако овој автопат се ветува повеќе од една деценија, целосната изградба на автопатот Блаце – Скопје ќе трае барем до крајот на 2023 година. Јавното претпријатие за државни патишта го потпиша првиот договор за два километра со градежната компанија „Гранит“, од кои дел ќе чини 12,2 милиони евра од државниот буџет. Оваа работа се очекува да трае цели 18 месеци, почнувајќи од граничниот премин Блаце до првиот надвозник кај Блаце. Но, за да одат булдожерите на терен, прво мора да се изврши експропријација на 68 парцели на жителите на селото Блаце.

Ве молиме следете не и стиснете лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial