Нова страница за информации

Заев побара од пратениците да се гласа за доверба на Влада

Премиерот Зоран Заев попладнево дојде на собраниска седница и од пратениците усно побара да се гласа доверба на Владата.На седницата се присутни сите пратеници од владејачкото мнозинство.Според Деловникот прашање за доверба на Владата може да се побараат најмалку 20 пратеници во писмена форма и со образложување на причините. Прашање за доверба на Владата може да постави и Претседателот на Владата во писмена форма или усно на седница на Владата.Кога прашањето за доверба е дадено усно ,Претседателот на Собранието го известува за тоа претседателот на државата.Седницата за доверба на Владата треба да се одржи три дена по поставеното прашање, во сабота.

Please follow and like us:
fb-share-icon

About Post Author

Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial