МЕДИАЦЕНТАР

Нова страница за информации

Во општина Кисела Вода на околу 500 ученици поделени им се свидителства за завршено деветто одделение

Во дворовите на основните училишта во надлежност на Општина Кисела Вода се одржа свечено доделување на свидителства. 

Во општинските основни училишта: „Невена Георгиева-Дуња“, „Рајко Жинзифов“, „Кузман Шапкарев“, „Кирил Пејчиновиќ“, „Св. Климент Охридски“, „Круме Кепески“, „Кузман Јосифовски-Питу“ и „Партенија Зографски“, наставниот кадар на околу 500 ученици им подели свидителства за завршено деветто одделение.

Учениците во текот на школувањето, благодарение на своите наставници, имаа можност да се стекнат со знаења од повеќе области. Тие научија многу работи, кои ги применуваат во секојдневниот живот.

При доделувањето на свидителствата беа запазени сите препораки за заштита на здравјето од вирусот Ковид-19.

Општина Кисела Вода на полуматурантите им поскаува успешно и среќно продолжување на средното образовaние.

Ве молиме следете не и стиснете лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial