МЕДИАЦЕНТАР

Нова страница за информации

66,5% потрошувачка на електрична енергија од домашно производство

Според податоците на Државниот завод за статистика, во јуни 2021 година, вкупната потрошувачка по видови енергенти изнесува: 529 670 МWh електрична енергија, 17.457 мил. нм3 природен гас, 281 511 тони јаглен и 97 130 тони нафтени продукти.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 66.5% во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 93.17 % од вкупната потрошувачка на јаглен се употребени за производство на електрична енергија.

Ве молиме следете не и стиснете лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial