МЕДИАЦЕНТАР

Нова страница за информации

Општина Кисела Вода поставува дезинфекциски средства и држачи за нив во колективните станбени објекти

Продолжуваат активностите на Општина Кисела Вода за заштита од ширењето на  вирусот Ковид-19. По упатениот јавен повик до граѓаните, од денес локалната самоуправа отпочна со акција за поставување на држачи за средства за дезинфекција, како и дезинфекциски средства во влезовите на сите заинтересирани жители во колективните станбени објекти на територија на општината.

Ќе бидат опфатени зградите во сите урбани заедници кои изразиле или ќе изразат интерес.

Потсетуваме дека дезинфекциските средства и држачите за истите ги обезбеди Општина Кисела Вода со поддршка од бизнис заедницата од овој дел на градот и за нив, сите заинтересирани заедници на станари и управители на станбените згради, се уште можат да се пријават на на телефонскиот број 072 313-331  (од понеделник до петок од 08:30 до 16:30 часот и сабота од 08:00 до 15:00 часот) или на електронската адреса: contact@kiselavoda.gov.mk, каде што треба да остават точна адреса – улица и број, како и телефон за контакт. За колективни станбени згради се сметаат зградите со минимум осум станбени единици.

 Паралелно, известуваме дека викендов мобилни тимови организирани преку секторот за месна самоуправа и социјална грижа на Општина Кисела Вода, продолжија со дезинфицирање на сите згради на подрачјето на овој дел од градот.

Иако, ова е законска обврска на граѓаните, сепак, со оглед на сериозноста на состојбата со ширењето на заразата со корона вирусот, Општина Кисела Вода одлучи да им излезе во пресрет на своите жители. Во четвртокот беа дезинфицирани колективните станбени објекти во урбаните заедници Расадник и населба Драчево. Во петокот е извршено прскање за дезинфекција во Цветан Димов, Кисела Вода, Бирарија и Припор. Викендов се работеше и се заврши прскањето во сите останати  згради во другите урбани заедници.

Во текот на денешниот ден, пак, се врши повторно дезинфицирање на сите улици, овој пат со специјално возило за таа намена.

Уште еднаш, апелираме на совесно однесување на сите граѓани и почитување на Владините препораките и забрани во насока на превенција и заштита на здравјето од корона вирусот.

Ве молиме следете не и стиснете лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial