МЕДИАЦЕНТАР

Нова страница за информации

Општина Кисела Вода во основните училишта и градинки воведува ротациони дежурства за издавање на потребните потврди и останати документи за оправдано отсуство од работа на родител/старател

Согласно препораките и мерките за превенција од корона вирусот дадени од Владата на Република Северна Македонија и Министерството за здравство, Општина Кисела Вода во своите основни училишта и градинки воведува дежурства за издавање на потребните потврди и останати документи за оправдано отсуство од работа на родители/старатели. Потврдите и останатите документи ќе се издаваат секој работен ден, во периодот од 11:00 до 14:00 часот.

Воедно, потврдите за редовен ученик и редовно посетување на јавните детски градинки можат да им се издадат на родителите/старателите по електронски пат или со посета на установите.

Со цел да се намали физичкиот контакт, а со тоа и да се влијае врз намалувањето на можноста за ширење на корона вирусот, Општина Кисела Вода апелира до сите родители/старатели доколку се во можност, процедурата за добивање на потврдите да ја вршат по електронски пат.

Во прилог контакти од директорите на основните училишта и јавни детски градинки во надлежност на Општина Кисела Вода:

Телефонски броеви со контакт лица од основните училишта

ООУ,,Круме Кепески“

Лице за контакт: Павлина Трипуновска 

02/2781-323   070/899-339        

02/2777-500   078/356-120

email: ooukkepeskisk@gmail.com

ООУ,,Кирил Пејчиновиќ“

Лице за контакт: Борче Миревски

02/2776-643   070/454-021   071/352-927     

email: kirilpejcinovicsk@gmail.comkirilpejcinovicsk@yahoo.com

ООУ,,Невена Георгиева –Дуња“

Лице за контакт: Хари Стојаноски

02/2776-230       070/377-346     02/2700-537       

ngeorgievadunja@gmail.com

ООУ,,Партенија Зогрaфски“

Лице за контакт: Стефче Василевски

02/2770-719      070/355-523     02/2771-753      

email: stefce_vasilevski@yahoo.compartenija@t-home.mk

ООУ,,Кузман Јосифовски – Питу“

Лице за контакт: Мишела Милеска Николовска

02/3120-303        078/253-339        02/3165-365   

email: ooukjpitu@yahoo.com

ООУ,,Рајко Жинзифов“

Лице за контакт: Љубица Наумовска

02/2791-025        077/560-078

email: rajko_zinzifov@yahoo.com

ООУ,,Кузман Шапкарев“

Лице за контакт: Жаклина Божиноска

02/2720-034        071/212-360     02/2793-002

email: kuzmansapkarev@gmail.com

ООУ,,Св.Климент Охридски“

Лице за контакт: Валентина Трајкоска

02/2791-065        070/299-370      02/2700-324

email: kliment_ohridski_d@yahoo.com     Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.”>

Телефонски броеви со контакт лица од детските градинки

ЈДГ „8 Март”

Лице за контакт: Павлинка Топузоска

02/2779-229     070/636-868    02/2775-335

email: osmimart_rasadnik@yahoo.com

ЈДГ „Весели Цветови”

Лице за контакт: Станка Баџакова

02/2776-236         076/451-995

email: jdg.veselicvetovi@gmail.com

Ве молиме следете не и стиснете лајк:
error
fb-share-icon
Copyright © Sekerko All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial